Probleme New Lancer. Discutii. Dezbateri.

Utilizare, opinii, probleme si reparatii pentru Noul Mitsubishi Lancer
Scrie răspuns
Nashu
EVO I

Mesaj de Nashu » Mar Iun 03, 2008 5:23 pm

mi-au aparut pe masina niste zgarieturi si ma sacaie rau de tot stie careva de unde pot face rost si cat costa
un creion de retusat pentru Lancer 2008 amethyst black??? sau vre-o solutie sa scap de ele??

chok
EVO I

Mesaj de chok » Mie Iun 04, 2008 9:58 am

Eu am alta problema cu vopseaua. Mi-au ramas cateva pete din cauza gainaturilor. Am inteles de la spalatorie ca ar fi ars lacul protector al vopselei. Mai are cineva problema asta? Masina este Lancer 2008 Black Mica. Cunoaste cineva vreo metoda pentru remedierea problemei? Multumesc

goangaus
EVO I

Mesaj de goangaus » Mie Iun 04, 2008 10:05 am

Si eu am tot felul de pete din astea de la gainat/copaci. aseara i-am facut si o degresare, tot acolo raman. Mi s-a spus ca ies la polish, dar nu garantez, la fel mi s-a spus si sa-i fac degresare... Noroc ca nu se vad decat de aproape si din anumite unghiuri.

Eu nu mai pot de nervi, la cateva zile mai gasesc cate o zgarietura.... Aseara am observat ca pe masca din fata, cea de plastic, botul care ii da agresivitatea, are o mica adancitura, care strica tot aspectul. Cum naiba m-au lovit si acolo nu inteleg. Asta dupa ce duminica am mai gasit-o cu o zgarietura pe bara dreapta fata...

Cristi
EVO I

Mesaj de Cristi » Mie Iun 04, 2008 10:21 am

Baieti, nu fiti tristi, petele in lac, cauzate de gainat, copaci si orice altceva, zgarieturile fine...pot fi remediate fara probleme.
Eu in fiecare an o duc la detailing si cu exceptia zgarieturilor serioase (care si astea pot fi mascate), in rest, se rezolva absolut tot.
Depinde de meseriasul care lucreaza...de evitat expertdetailing pentru ca sunt din ce in ce mai slabi (ma refer la pregatirea oamenilor) si
baietii de la spalatorii.

Petele, zgarieturile trebuiesc remediate, anual masina trebuie dusa la detailing pentru degresare, polish intretinere (non abraziv), finisare, aplicare ceara carnauba, sealant si o sa vedeti diferentele.
Polishul non abraziv nu ia din lac si este foarte OK pentru lustruire, refacerea lacului acolo unde este afectat.
Cel abraziv se aplica doar unde sunt zgarieturi serioase si sunt mai multe grade de abrazivitate...nu va lasati pe mana oricui pentru ca un polish cu abrazivitate prea mare, samd duce la arderea iremediabila a lacului...

Eu mi-a luat solutii pentru interior, ceara, polish de intretinere (nu ma bag la reparatii) pentru a-mi face singur anumite operatii la masina, ma refer la zgarituri usoare, pete in lac...

http://www.polish-art.ro/

Bafta!

PS. Reclama sau nu, va recomand serviciile polish-art, respectiv maniadetailing.

DeBogdan
EVO I

Mesaj de DeBogdan » Mie Iun 04, 2008 1:40 pm

Salut Goangaus,

Daca expertul de la spalatorie a spalat masina imediat ce a aplicat degresantul, degresarea respectiva a fost fix frectie la picior de lemn.

Exista la mitsubishi un degresant destul de bunicel (pe probate, de mine personal) - spray spuma. Cum il folosesti - dai pe zona respectiva si lasi spuma sa actioneze cateva minute, dupa care stergi cu o carpa moale si curata.
Dupa aia foleseste un polish neabraziv. Eu personal folosesc unul de la Amway, si pot sa spun ca e foarte bun.
Fara intentie de reclama pun mai jos link-ul cu viitoarea "fosta mea masina" :-D Daca e sa fac "reclama" la ceva, atunci este vorba de munca manuala facuta de subsemnatul, cu ajutorul a trei doze de bere :-D :-D :-D

http://dacia.masini.ro/masini_second_ha ... -clima.htm

Evident ca poti sa cauti un astfel de polish de la alte companii.

Spor la curatat si polishat

Lancerlot
EVO I

Mesaj de Lancerlot » Joi Iun 05, 2008 10:59 am

Alarma falsa:
In weekend-ul trecut mergeam pe Timisoara - Deva. Dupa cca. 20 minute de drum a inceput sa sune avertizorul sonor, fara sa fie afisat vreun mesaj de lamurire si fara vre-o schimbare in comportamentul masinii. Suna foarte enervant in reprize de cinci bipuri duble, pauza, apoi din nou. Frustrat, am decis sa opresc in prima localitate, dar pana sa ajung acolo s-a oprit din bipuit. Dupa vre-un sfert de ora s-a repetat circul. Eram nervos si ma gandeam ca dupa numai 2 luni de la achizitie am si dat de o problema... M-am lamurit cand am oprit la o pompa de benzina in Lugoj si mi-am decuplat centura inainte de oprirea motorului. S-a auzit aceeasi avertizare sonora!
Explicatia:
Pusesem pe scaunul pasagerului o sacosa care se pare ca avea masa la limita "masei critice" considerata de masina drept persoana, in functie de cum se misca sacosa pe scaun.
Totusi, ar fi fost bine sa apara si un mesaj de avertizare si scapam de juma' de ora de stress...

Nashu
EVO I

Mesaj de Nashu » Joi Iun 05, 2008 12:50 pm

apare in stanga butonului de avarie
L.E. pardon voiam sa zic dreapta

Lancerlot
EVO I

Mesaj de Lancerlot » Joi Iun 05, 2008 2:10 pm

QUOTE (Nashu)apare in stanga butonului de avarieAla-i airbagul...

Speedy
EVO I

Mesaj de Speedy » Joi Iun 05, 2008 2:26 pm

QUOTE (Lancerlot)QUOTE (Nashu)apare in stanga butonului de avarieAla-i airbagul...

Apare martor de centura. 100% Cel putin la mine apare.

Lancerlot
EVO I

Mesaj de Lancerlot » Joi Iun 05, 2008 2:38 pm

QUOTE (Speedy)Apare martor de centura. 100% Cel putin la mine apare.Apare doar pt. sofer. Pentru pasager s-au zgarcit sa afiseze martorul

Scrie răspuns

Înapoi la “Noul Lancer”