Probleme New Lancer. Discutii. Dezbateri.

Utilizare, opinii, probleme si reparatii pentru Noul Mitsubishi Lancer
Scrie răspuns
Cristi
EVO I

Mesaj de Cristi » Lun Dec 15, 2008 6:45 pm

Mesajul WAIT apare la diverse posturi de radio, cand semnalul receptionat este insuficient sau deloc, si in consecinta aparatul cauta alte frecvente ale postului respectiv si...tot sta pe wait pana le gaseste.

Goangaus, posibil sa ai vreo problema cu antena...

goangaus
EVO I

Mesaj de goangaus » Mar Dec 16, 2008 12:45 pm

QUOTE (Cristi @ Dec 15 2008, 06:45 PM) Mesajul WAIT apare la diverse posturi de radio, cand semnalul receptionat este insuficient sau deloc, si in consecinta aparatul cauta alte frecvente ale postului respectiv si...tot sta pe wait pana le gaseste.

Problema este ca la service mi-au spus ca este normal sa faca asa, ca trebuie sa mai apas odata pe butonul corespunzator postului respectiv. Imi cer scuze, dar nu stau sa butonez la radio din zece in zece minute... Am inghitit odata galusca, acum ma duc sambata la revizie si solicit din nou rezolvarea, fara solutii romanesti...

LE:Apropos, AF este OFF, asa ca nu ar trebui sa mai caute alte frecvente, daca o pierde, asta e ...sa fasaie, macar asa stiu ca nu am semnal.
Chiar, foloseste cineva functia A(uto)F(requency)? Dar la alte masini?
Mie mi se pare foarte utila, la iesiri din localitate, dar din nou, explicatie din service este "in Romanica/Bucuresti nu merge". Oare la alte marci de ce merge?

Cristi
EVO I

Mesaj de Cristi » Mar Dec 16, 2008 12:59 pm

AF - A(uto)F(requency) cred ca face ce am zis mai sus...
Daca o dezctivezi mai sta pe OFF ?
De curiozitate...nu ca asta ar fi solutia.

La tine ori e problema de receptie cauzata de antena, ori are aparatul ceva.

goangaus
EVO I

Mesaj de goangaus » Mar Dec 16, 2008 1:16 pm

QUOTE (Cristi @ Dec 16 2008, 12:59 PM) AF - A(uto)F(requency) cred ca face ce am zis mai sus...
Daca o dezctivezi mai sta pe OFF ?
De curiozitate...nu ca asta ar fi solutia.

La tine ori e problema de receptie cauzata de antena, ori are aparatul ceva.
In momentul filmarii AF era OFF.
Cu AF ON pierderea de semnal este mult mai grava, dar apare un fasait, nu WAIT...sau alterativ, cand una, cand alta.

Nu am avut timp sa testez, singurele optiuni pe care le mai aveam pe ON erau REG, TP-S si SCV. Am lasat ON doar SCV, care nu ar trebui sa aiba de-a face cu receptia radio si o sa vad maine daca face la fel. Dar nu mi se pare normal sa stau cu toate functiile dezactivate.

Cristi
EVO I

Mesaj de Cristi » Mar Dec 16, 2008 1:17 pm

QUOTE (goangaus @ Dec 16 2008, 01:16 PM) ... Dar nu mi se pare normal sa stau cu toate functiile dezactivate.

Foarte adevarat!

goangaus
EVO I

Mesaj de goangaus » Mie Dec 17, 2008 3:26 pm

Am testat si cu REG OFF si TP-S OFF, nici o imbunatatire, sa vedem sambata in service care e verdictul. Deocamdata, replica la telefon a fost "asa face si la Mercedes" ...
So what...

driverx
EVO I

Mesaj de driverx » Mie Dec 17, 2008 3:30 pm

QUOTE (Cristi @ Dec 15 2008, 06:45 PM) Mesajul WAIT apare la diverse posturi de radio, cand semnalul receptionat este insuficient sau deloc, si in consecinta aparatul cauta alte frecvente ale postului respectiv si...tot sta pe wait pana le gaseste.

Si daca post-ul respectiv nu are RDS ce face?

vvede
EVO I

Mesaj de vvede » Mie Dec 17, 2008 3:38 pm

goangaus din cate retin, tu ai avut printre primele modele de New Lancer cu Radio-CD-ul normal (nu cel Rockford Fosgate). Este posibil ca primele variante sa fie putin mai slabe la receptia radio. Daca lucrul acesta este cunoscut de Mitsubishi, ar trebui sa ti-l schimbe pe garantie. (Asa am patit eu la Astra, tot cu radioul)
Incearca sa te duci la service si sa ii rogi sa iti schimbe radioul de proba - daca cu alt radio merge ok => radioul e bonav, trebuie inlocuit. Poti incerca si un up-date de soft tot la service
De asemenea incearca sa cauti pe net, daca sunt si alti posesori de New Lancer (primele modele livrate) care reclama acelasi defect.
In ultima instanta incerca un mail la Mitsubishi Europa sa vezi daca au vreo campanie de rechemare pentru acest defect - atentie sa le precizezi clar ca ai fost la service si te-au trimis la plimbare

Sper sa te fi ajutat cat de cat

goangaus
EVO I

Mesaj de goangaus » Mie Dec 17, 2008 4:06 pm

QUOTE (driverx @ Dec 17 2008, 03:30 PM) Si daca post-ul respectiv nu are RDS ce face?
Nu stiu, din ce am vazut eu toate au RDS. Am observat ca problemele apar in special pe KISS FM (96,1) si inca un post, pe care nu l-am retinut.

Pana una alta, am gasit o problema ce apare pe modelele mai vechi:
http://www.lancerregister.com/faq_f24.php

Nu stiu daca sistemul este acelasi, dar poate fi o cauza.

spatciuk
EVO I

Mesaj de spatciuk » Mie Dec 17, 2008 4:10 pm

confirm faptul ca pe KISS FM se intampla chestia cu WAIT, si pe realitatea FM cred dar nu sunt 100% sigur.

Scrie răspuns

Înapoi la “Noul Lancer”