Vopsea Lancer 2008

Utilizare, opinii, probleme si reparatii pentru Noul Mitsubishi Lancer
Scrie răspuns
driverx
EVO I

Mesaj de driverx » Dum Iun 14, 2009 8:41 pm

Stai flexat ca si americanii se plang de aceasi problema a vopselei. Mai sunt atatea teorii printre romani cum ca masinile aduse aici is la alta calitate. Sa vezi tu americani care se plang de vopsea la Lancer 9, Lancer 10 si la oricare EVO....

DarkAngel
EVO I

Mesaj de DarkAngel » Lun Iun 15, 2009 9:07 am

Eu am avut bara lovita schimbata si revopsita dupa doua luni (de cand au inceput caldurile ) vopseaua depe bara schimbata se exfolia vedeti poze pe "service constanta", dupa un scandal monstru am fost programat pentru revopsire, bine inteles nu am platit nimic. Acuma astept vreo 2 luni sa vad cum se comporta vopseaua depe bara. In rest pe masina vopseaua este OK. Capota a fost lovita de o pietricica suparata care a indoit capota si a sarit vopseaua dar nu s-a majorat deloc zona lovita, a ramas la fel.

Tanaka
EVO I

Mesaj de Tanaka » Lun Iun 15, 2009 5:32 pm

QUOTE (BUGHY @ Jun 13 2009, 04:15 PM) Nu mi-a venit sa cred cand am vazut cum practic pica vospeaua de pe bara fata .
Daca dai cu degetul se duce toata.

QUOTE (allexino @ Jun 14 2009, 08:58 AM) Aceeasi problema o am si eu tot la bara fata, mai exact la coltul barii unde se imbina cu aripa stanga.

QUOTE (DarkAngel @ Jun 15 2009, 09:07 AM) Eu am avut bara lovita schimbata si revopsita dupa doua luni (de cand au inceput caldurile ) vopseaua de pe bara schimbata se exfolia.
In rest pe masina vopseaua este OK. Capota a fost lovita de o pietricica si a sarit vopseaua dar nu s-a majorat deloc zona lovita, a ramas la fel.

Din posturile anterioare (citatele boldate) se poate observa
ca cele mai frecvente probl cu vopseaua sunt intalnite la partile de plastic,
in speta barile (fata).. in timp ce pe elementele din tabla (capota) vopseaua este mai rezistenta...

moro
EVO I

Mesaj de moro » Lun Iun 15, 2009 9:26 pm

Asa este.........ma gandesc ca nu cumva in cazul lui allexino si DarkAngel, "meseriasii" care s-au ocupat de masinile lor sa fi omis sa pregateasca suprafata de vopsit in mod corespunzator. In ambele cazuri este vorba de bara, care este din plastic, si exista posibilitatea ca in service sa fi trecut cu vederea anume etape din "procesul de vopsire", ceea ce a dus la exfolierea vopselei.

Sunt mai dese cazurile in care se exfoliaza vopseaua in cazul barilor revopsite decat in cazul celor cu vopsea originala, ceea ce pe mine me duce cu gandul la "profesionalismul si seriozitatea" celor care au revopsit barile

Din practica de "home made", eu stiu ca suprafetele din plastic trebuie, inainte de a fi vopsite, sa fie acoperite cu Primer pentru ca vopseaua sa nu se exfolieze. Posibil sa se fi intamplat asa ceva......zic si eu........

BUGHY
EVO I

Mesaj de BUGHY » Lun Iun 15, 2009 9:35 pm

Mi-ai luat vorba din gura cand ai remarcat ca sunt probleme numai cu partile din plastic .
Asta reiese din cate cazuri sunt pana acum . Alta diferenta fata de bara lui DarkAngel, e ca la mine sub vopsea culoarea plasticului este neagra , pe cand a lui este alba .

Am facut niste poze mai clare dar fara sa o spal . Totusi se distinge .
Acum dupa ce am spalat-o , s-a cojit mai rau si deja se vede fara probleme . Sper ca pana ajung la service , sa nu o ating in zona respectiva si sa-mi bag garantia undeva .
Fişiere ataşate
P1060853_1024x768.jpg
P1060853_1024x768.jpg (97.83 KiB) Vizualizat de 2382 ori
P1060850_1024x768.jpg
P1060850_1024x768.jpg (86.96 KiB) Vizualizat de 2385 ori
P1060848_1024x768.jpg
P1060848_1024x768.jpg (104.44 KiB) Vizualizat de 2395 ori

DarkAngel
EVO I

Mesaj de DarkAngel » Lun Iun 15, 2009 10:21 pm

La mine problema a fost clara (romanasul era lenes). Bara noua schimbata a fost de culoare alba (pentru a fi mai usor de acopert in alte nuante) La mine nu s-a respectat nici o procedura de vopsire. Au luat bara din cutie, au dau dat folia jos, l-au agatat, l-au vopsit si gata. Nu dureaza mai mult de 2 ore. In schimb a vopsi corect necesita cateva operatiuni in plus cum ar fi:

1 Curăţare şi degresare
2 Mătuire
3 Degresare
4 Se aplica un fond (Grund Wash-primer, Sprit-chit)
5 Şlefuire ( preferabil cu apa)
6 Degresare
7 Vopsire de finisaj.
Adica e mult de munca si munca e grele:)

Ceea ce am vazut din poze cred ca este o greseala de matuire, dar nu sunt sigur. Nu trebuie sa iti faci probleme, trebuie sa te duci la reprezentanta sa te programezi si in 8 ore este gata Iar daca peste vreo 2 luni se exfoliaza te duci inapoi si le dai in gura si procedura se repeta la fiecare exfoliere. Am ramas cu sechele

moro
EVO I

Mesaj de moro » Mar Iun 16, 2009 10:08 am

Oricum, indiferent care este cauza exfolierii vopselei, este nasol ce ati patit voi...........Va doresc sa nu mai aveti probleme pe viitor si sa va bucurati de masinutzele voastre.

spatciuk
EVO I

Mesaj de spatciuk » Mar Iun 16, 2009 10:16 am

eu am masina de cca 9 luni, in primele 2-3 zile am luat niste criblura pe capota si s-a ciobit in 2-3 locuri.
acum a inceput sa rugineasca in ciobituri.
m-am uitat sa vad cat de adanca e ciobitura si se poate vedea ca stratul de vopsea este extrem de subtire si cel de grund la fel.

DarkAngel
EVO I

Mesaj de DarkAngel » Mar Iun 16, 2009 11:51 am

QUOTE (spatciuk @ Jun 16 2009, 10:16 AM) eu am masina de cca 9 luni, in primele 2-3 zile am luat niste criblura pe capota si s-a ciobit in 2-3 locuri.
acum a inceput sa rugineasca in ciobituri.
m-am uitat sa vad cat de adanca e ciobitura si se poate vedea ca stratul de vopsea este extrem de subtire si cel de grund la fel.

Dar s-a extins sau a ramas la fel ca marime ?

spatciuk
EVO I

Mesaj de spatciuk » Mar Iun 16, 2009 11:53 am

ciobitura nu s-a extins, insa se vede rugina in ea, probabil a intrat si pe sub.

la un moment dat stateam in masina si se auzea un zgomot asa ca o racaiala ca atunci cand mananci alune, cand ma uit mai atent, ce crezi ca era? rugina manca din capota...

Scrie răspuns

Înapoi la “Noul Lancer”