Probleme New Lancer. Discutii. Dezbateri.
Si eu am aceeasi problema la ambreiaj de vreun an. In ianuarie am fost la revizie, au zis ca e o problema cunoscuta, dar nu afecteaza functionalitatea, a dat mecanicul cu un spray la pedala, a tinut fix o zi. Acum ma pregatesc de a doua revizie in aprox o luna, si o sa le spun iar de ambreiaj. Mentionez ca functionalitatea nu are de suferit, si il aud doar cand e liniste si motorul neturat/oprit.
Eu am fsot luni la service si maine dimiineata am programare sa desfaca pe acolo sa vada exact ce are. Din cate am inteles se simt vibratii pe conducta hidraulica care iese din habitaclu si ziceau ca e posibi lsa fie o problema la piston sau sa nu fie ceva bine fixact la angrenajul pedalei. Sper sa se rezolve maine si fara sa le ramana suruburi sau sa mai strice nustiuce pe acolo.
Daca mi se permite o gluma offtopic:
Flipper, ce piese iti raman dupa constatare/reparatie le pui la Bursa. Ce bine ca nu am ambreiaj.
On topic:
La mine e suparatoare alta problema, care cred ca e normala, in fond. Cand apas sau ridic piciorul de pe frana, faptul ca actiunea nu se face intotdeauna brusc, permite placutelor sa c?r?ie si sa huruie, pana fac contact perfect cu discurile. E destul de deranjant si de zgomotoasa situatia, dar cum ziceam, cred ca e normal.
Flipper, ce piese iti raman dupa constatare/reparatie le pui la Bursa. Ce bine ca nu am ambreiaj.
On topic:
La mine e suparatoare alta problema, care cred ca e normala, in fond. Cand apas sau ridic piciorul de pe frana, faptul ca actiunea nu se face intotdeauna brusc, permite placutelor sa c?r?ie si sa huruie, pana fac contact perfect cu discurile. E destul de deranjant si de zgomotoasa situatia, dar cum ziceam, cred ca e normal.
Nu stiu cat de normal e, poate doar la prima frana cand sunt discurile ruginite sa aibe voie sa fie mai zgomotoase, dar in rest nu ar trebui sa caraie/huruie audibil. In mod normal placutele stau foarte aproape de disc, si cum ai atins putin frana cum fac contact. Esti cu placutele si discurile originale sau ti-au fost schimbate? Poate au uitat sa iti puna ceva bine?
UPS! Deja sunt in alerta... sunt cu placutele schimbate, dar si cu cele originale facea la fel.
Vorbesc de opritul la semafor, spre exemplu, nu o faci brusc, nu te duci pana in dreptul semaforului si trantesti o frana sa-ti zdruncine creierii, ci apesi pedala treptat... e, caraie putin. Apoi stand pe loc, daca ridic incet de tot piciorul de pe frana, automat masina da sa plece, dar o tine frana nedecuplata total si iar caraie... cam asta vreau sa spun.
Deci?
Vorbesc de opritul la semafor, spre exemplu, nu o faci brusc, nu te duci pana in dreptul semaforului si trantesti o frana sa-ti zdruncine creierii, ci apesi pedala treptat... e, caraie putin. Apoi stand pe loc, daca ridic incet de tot piciorul de pe frana, automat masina da sa plece, dar o tine frana nedecuplata total si iar caraie... cam asta vreau sa spun.
Deci?
Poate ai o combinatie mai zgomotoasa de discuri si placute. De asemenea, unele placute au pe spate niste pene dintr-un material care sa absoarba din vibratii si zgomot (anti squeal shims). Daca aveai etrierul slabit cred ca ar fi bocanit la fiecare frana. Dar daca e doar zgomot inseamna ca e de la materialele placutelor/discurilor. Nu vreau sa te alarmez, unele zgomote sunt normale (frecatul placutei pe disc) dar batai, bocaneli zgomote din astea care nu sunt contiune, n-ar trebui sa fie.
Hm... cum spuneam zgomotul apare doar in momentul cand, cred eu, contactul dintre placute si discuri nu se face... cum sa zic... 100% si este doar un huruit de frecare al celor doua parti. Eu asa il aud, nu ca bocanit sau alte zogomote care sa imi para suspecte, de aceea am si presupus ca e normal sa faca asa.
Multumesc!
Multumesc!