@enacu_10
Ai cumparat kit Contitech sau ai achizitionat cureaua separat, respectiv rola intinzatoare separat? Mai stii tara unde a fost fabricata cureaua?
Schimb Distributie
Eu am cumparat separate rola si cureaua ( rola INNA si curea Contitech). Indiferent ce alegere faci, daca dupa schimbul pieselor (cu motorul cald) se aude un marait la accelerare sa stii ca e de la rola intinzatoare (trebuie slabita putin, ca a fost starnsa prea tare). Din cate mi s-a explicat la masinile noastre nu are un semn pana la care trebuie strans (gen cum au unele motoare diesel) si din aceasta cauza de multe ori e la nimereala. Oricum un mecanic bun ar trebui sa stie.
enacu_10
Multumesc pentru detalii. Un mecanic bun si cu ceva experienta trebuie sa stie ca e nevoie de un aparat cu care se verifica tensiunea curelei de distributie, valoare data de producatorul curelei.
La o prima cautare cu google, am gasit http://www.toolszone.ro/dispozitiv-de-v ... p-968.html. Cu asa ceva ar fi trebuit sa verifice daca si cat de intinsa e cureaua de distributie.
P.S.: Am sa fiu atent la aceste detalii.
Multumesc pentru detalii. Un mecanic bun si cu ceva experienta trebuie sa stie ca e nevoie de un aparat cu care se verifica tensiunea curelei de distributie, valoare data de producatorul curelei.
La o prima cautare cu google, am gasit http://www.toolszone.ro/dispozitiv-de-v ... p-968.html. Cu asa ceva ar fi trebuit sa verifice daca si cat de intinsa e cureaua de distributie.
P.S.: Am sa fiu atent la aceste detalii.
Am schimbat azi kitul de distributie. Am pus curea Contitech si rola intinzatoare SKF, iar cureaua de accesorii alternator si pompa de apa e Contitech, cea de la compresorul de aer conditionat si pompa servo e Gates. Deocamdata nu sesizez nimic schimbat, in afara de disparitia scartaitului enervant de la cureaua / curelele de accesorii.
Masina are ~63400 km, fabricatie 04.2008, iar schimbarea kit-ului s-a facut din cauza trecerii timpului, nu a limitei de kilometri. Ce am remarcat este ca rola intinzatoare (marca NTN) are un mic joc si nu mi-a placut, in conditiile in care ar fi trebuit sa mai merg ~26600 km pana la inlocuirea kitului de distributie. Cureaua de distributie (marca Unitta=subsidiara Gates) desi se prezinta bine, la imbinare a dezvoltat o mica fisura, lucru care iar nu mi-a placut. Am atasat poze cu piesele originale desfacute de pe masina.
Masina are ~63400 km, fabricatie 04.2008, iar schimbarea kit-ului s-a facut din cauza trecerii timpului, nu a limitei de kilometri. Ce am remarcat este ca rola intinzatoare (marca NTN) are un mic joc si nu mi-a placut, in conditiile in care ar fi trebuit sa mai merg ~26600 km pana la inlocuirea kitului de distributie. Cureaua de distributie (marca Unitta=subsidiara Gates) desi se prezinta bine, la imbinare a dezvoltat o mica fisura, lucru care iar nu mi-a placut. Am atasat poze cu piesele originale desfacute de pe masina.
- Fişiere ataşate
-
- 20150930_110233.jpg (1.51 MiB) Vizualizat de 7419 ori
-
- 20150930_110223.jpg (1.73 MiB) Vizualizat de 7421 ori
-
- 20150930_110204.jpg (2.84 MiB) Vizualizat de 7418 ori
-
- 20150930_110104.jpg (1.54 MiB) Vizualizat de 7413 ori
-
- 20150930_105950.jpg (1.9 MiB) Vizualizat de 7419 ori
Azi am cumparat setul de distributie compus din:
-Curea Contitech CT 1008-made in Germany
-rola intinzatoare INA -cod 531 0672 20
-simering arbore marca Elring cod 034.520-in ideea ca simeringul original are probleme(scurgeri ulei ...)
-masina are 84.000 km .
Mai am o problema in ideea ca trebuie sa schimb rulmentul spate stanga(la viteze>90 km/ora incepe sa se auda un huruit infundat:la verificare cand am miscat roata spate stanga ,are un mic joc.
-Curea Contitech CT 1008-made in Germany
-rola intinzatoare INA -cod 531 0672 20
-simering arbore marca Elring cod 034.520-in ideea ca simeringul original are probleme(scurgeri ulei ...)
-masina are 84.000 km .
Mai am o problema in ideea ca trebuie sa schimb rulmentul spate stanga(la viteze>90 km/ora incepe sa se auda un huruit infundat:la verificare cand am miscat roata spate stanga ,are un mic joc.