New Lancer versus compactele europene
QUOTE (damutz)tocmai au masurat astia de la TV viteza lancerului 1.5. este vorba de o masuratoare facuta cu 13 sateliti.rezultatul a fost unul uluitor,13 secunde, fiecare satelit masurand cate o secunda.Fiind si ei uimiti de rezultate, au pus si loganul la teste si pe ala l-au masurat cu 11 sateliti.performante intr-adevar uluitoare.
Revin cu intrebarea: unde putem vedea si noi masuratorile astea?
Oare daca masurau cu 15 sateliti rezultatul era de 15 secunde? )
Revin cu intrebarea: unde putem vedea si noi masuratorile astea?
Oare daca masurau cu 15 sateliti rezultatul era de 15 secunde? )
QUOTE (damutz)din pacate nu au decat 14 sateliti.de aia mai toate masinile au 0-100 in 14 secunde.ce trece peste se calculeaza folosind o ecuatie matematica extrem de complicata care nu poate fi scrisa pe forum
cine nu au decat 14 sateliti ?
cateva stelute verzi nu au ? )
Incearca sa ne explici cucu vintele tale algoritmul asta...
cine nu au decat 14 sateliti ?
cateva stelute verzi nu au ? )
Incearca sa ne explici cucu vintele tale algoritmul asta...
baietii astia care masoara viteza masinii de la 0 la 100.cica masoara cu 12 sateliti dar eu am informatii ca sunt 14.formula matematica e prea complicata s-o enunt aici.plus ca nu am caracterele pe tastatura s-o scriu.dar la o bere, daca faci cinste,dupa 5 iti povestesc tot. )
PS vai cat de offtopic am ajuns... sa nu mai aberam pe aici
PS2 era unu azi saracu la service la mitsubishi si se plangea ca nu stiu ce i-au montat aia invers si se vede ca dracu.receptioneru,baiat simpatic de altfel, il ruga sa-i ierte ca sunt greseli omenesti :roll:
PS vai cat de offtopic am ajuns... sa nu mai aberam pe aici
PS2 era unu azi saracu la service la mitsubishi si se plangea ca nu stiu ce i-au montat aia invers si se vede ca dracu.receptioneru,baiat simpatic de altfel, il ruga sa-i ierte ca sunt greseli omenesti :roll:
salut.nu am mai scris cam de mult.oricum vad ca discutia a cam luat o alta "cale"
revenind as vrea sa va supun atentiei un articol din "auto motor si sport" in care sunt comparate lancer si octavia
pentru mine a fost destul de relevant :-(
pacat ca nu au facut comparatie intre motoarele pe benzina de 1.5 si 1.6!!!!!(eram tare curios)
apropo:ce parere aveti ??pe unde s-ar situa motorasul de 1.5de pe lancer intre 1.6de la vw(102cp), 1.6 de la ford, 1.6 opel, 1.6 renault..etc???
revenind as vrea sa va supun atentiei un articol din "auto motor si sport" in care sunt comparate lancer si octavia
pentru mine a fost destul de relevant :-(
pacat ca nu au facut comparatie intre motoarele pe benzina de 1.5 si 1.6!!!!!(eram tare curios)
apropo:ce parere aveti ??pe unde s-ar situa motorasul de 1.5de pe lancer intre 1.6de la vw(102cp), 1.6 de la ford, 1.6 opel, 1.6 renault..etc???
QUOTE (thor)QUOTE (Cristi)QUOTE (zeus_anoxia)QUOTE (Cristi)12 sec. ...despre ce masina era vorba ?
Sunt datele "oficiale" ale lui 1.5MIVEC, desi, si eu ma indoiesc ca prinde suta in 12sec....
daca la colt cu acelasi motor cu masa de o tona, timpul probabil e de 9.8 sec.
lanceru are mai mult cu 300 kg...12 sec...e posibi.
oricum la varianta asta nu exista pretentii de nici un fel, pretul e atat de mic incat si-l poate oricine care vrea o masina "de familie cu valente sportive" )
11,6 sec......scrie in carte....
Nu vreau sa ma bag (prea adanc). io am lancer vechi (1.6). m-am grabit sa il iau ca ziceau ca iese de pe piata, si imi convenea mai mult pretul + dotarile. in afara de asta, imi plac berlinele, cu cat berline cu atat mai bine. ulterior, cand a aparut si cel nou, am constatat ca e si ceva mai bine finisat (no offence dar este), si mai ergonomic (la lancerul nou cotierele sunt de design, iar schimbatorul e amplat ca la tiruri - la o distanta apreciabila de volan cel putin pentru pozitia mea de condus).
revenind la discutie... la lancer clasic e o mare dubiosenie cu puterea si dupa parerea mea si cu acceleratia:
- puterea - e dat 98 cp, dar in unele tari (tot (m)ue) a fost vandut cu 112 (aceeasi masina, etc.). am auzit ceva (tot pe forumu' aici de fata) cum ca pus pe banc ar avea peste 100 de cai.
- acceleratia - cand l-am luat eu pe lancer clasic, pe site era data specificatia 0-100 km/h - 10.6s(imi aduc aminte f clar, ca am discutat asta cu un prieten, si era cam in top acc. pt dimensiunea si greutatea asta), care apoi, cand a aparut ce nou s-a transformat in 11.6 ((i)ratiuni de marketing brobabil).
O curiozitate - a facut cineva o liniuta lacer vechi 1.6 vs lancer nou 1.5? sunt tare curios de rezultat, nu vreau sa ma ofer voluntar!
io personal m-am bagat cu o kia cee'd (sper sa fi scris corect - nu stiu coreeana ) de 139 cp ce diesel de 1.5 turbo. ea m-ar fi depasit saracuta daca nu avea atatea viteze ) . 0-100 km/h n-a avut nici o sansa!
Sunt datele "oficiale" ale lui 1.5MIVEC, desi, si eu ma indoiesc ca prinde suta in 12sec....
daca la colt cu acelasi motor cu masa de o tona, timpul probabil e de 9.8 sec.
lanceru are mai mult cu 300 kg...12 sec...e posibi.
oricum la varianta asta nu exista pretentii de nici un fel, pretul e atat de mic incat si-l poate oricine care vrea o masina "de familie cu valente sportive" )
11,6 sec......scrie in carte....
Nu vreau sa ma bag (prea adanc). io am lancer vechi (1.6). m-am grabit sa il iau ca ziceau ca iese de pe piata, si imi convenea mai mult pretul + dotarile. in afara de asta, imi plac berlinele, cu cat berline cu atat mai bine. ulterior, cand a aparut si cel nou, am constatat ca e si ceva mai bine finisat (no offence dar este), si mai ergonomic (la lancerul nou cotierele sunt de design, iar schimbatorul e amplat ca la tiruri - la o distanta apreciabila de volan cel putin pentru pozitia mea de condus).
revenind la discutie... la lancer clasic e o mare dubiosenie cu puterea si dupa parerea mea si cu acceleratia:
- puterea - e dat 98 cp, dar in unele tari (tot (m)ue) a fost vandut cu 112 (aceeasi masina, etc.). am auzit ceva (tot pe forumu' aici de fata) cum ca pus pe banc ar avea peste 100 de cai.
- acceleratia - cand l-am luat eu pe lancer clasic, pe site era data specificatia 0-100 km/h - 10.6s(imi aduc aminte f clar, ca am discutat asta cu un prieten, si era cam in top acc. pt dimensiunea si greutatea asta), care apoi, cand a aparut ce nou s-a transformat in 11.6 ((i)ratiuni de marketing brobabil).
O curiozitate - a facut cineva o liniuta lacer vechi 1.6 vs lancer nou 1.5? sunt tare curios de rezultat, nu vreau sa ma ofer voluntar!
io personal m-am bagat cu o kia cee'd (sper sa fi scris corect - nu stiu coreeana ) de 139 cp ce diesel de 1.5 turbo. ea m-ar fi depasit saracuta daca nu avea atatea viteze ) . 0-100 km/h n-a avut nici o sansa!
QUOTE (zeus_anoxia)QUOTE (policr)Cifrele de la volan eu zic ca sunt umflate rau de tot.Asta inseamna ca depaseste alfa romeo motor de 1,6 120cp,modelul 147;lacetti 1,6 16v de 109cp;c4 1,6 16v 110cp;207 1,6 110cp si lista continua.
De-aia spuneam ca ar fi interesanta o liniuta intre un Lancer 1.5MIVEC si un Logan 1.6MPI 16v..
QUOTE (policr)Daca e sa ne luam dupa aceste performante toti ne-am lua numai logan de 1,6 16v.....
N-ar fi rau.
HA HA HA...
ati gresit categoria...
uite aici comparatie!!!!! )
http://www.loganclub.ro/forum/logan_1_5 ... 499p2.html
De-aia spuneam ca ar fi interesanta o liniuta intre un Lancer 1.5MIVEC si un Logan 1.6MPI 16v..
QUOTE (policr)Daca e sa ne luam dupa aceste performante toti ne-am lua numai logan de 1,6 16v.....
N-ar fi rau.
HA HA HA...
ati gresit categoria...
uite aici comparatie!!!!! )
http://www.loganclub.ro/forum/logan_1_5 ... 499p2.html