probleme si rezolvari pt mitsu carisma

Utilizare, opinii, probleme si reparatii pentru Mitsubishi Carisma
Scrie răspuns
mayer_maryus
EVO I

Mesaj de mayer_maryus » Mie Ian 07, 2009 11:54 am

QUOTE (chacha @ Jan 7 2009, 10:35 AM) Ok, deci sunt singurul posesor din .ro de Carisma care si-a luat una bucata HB in spate. O sa postez eu dupa ce o sa plec cu ea la service sa le inlocuiesc telescoapele care e pretul....

asteapta sa se mai incalzeasca un pic si vezi care e treaba...daca e la fel schimbale:)

mayer_maryus
EVO I

Mesaj de mayer_maryus » Mie Ian 07, 2009 12:01 pm

QUOTE (chacha @ Dec 29 2008, 12:34 PM) eu am schimbat de cateva luni bujiile cu altele tot NGK (modelul cu care vine din fabrica) iar cutia de 4 bujii a costat 56 RON. Pana la 100 euro, cam multa manopera .........

La 1.6 filtrul de benzina este in rezervor, parca in pompa de benzina Accesul se realizeaza pe sub bancheta din spate. Daca este nevoie pot atasa un PDF cu schema primita pe fax de la Fortuna Motors Baia Mare.
Il voi schimba in cateva luni prima oara (la 120.000 km e recomandat) si o sa vad atunci.

Si acum am si eu o problema:
Deschizand azi portbagajul sa mai aranjez prin el unele lucruri, ma trezesc cu haionul in spate. Noroc ca eram destul de tare aplecat ca altfel ma trezeam cu el in cap. Intrebare: poate fi de la temperaturi scazute (-15-20 de grade a suportat zilele astea) si va trece sau deja e mort si nu exista solutia decat inlocuire telescoape haion?

Faza e ca daca il tin 30 sec la max, dupa aceea sta singur dar chestia e ca de ridicat nu se mai ridica singur, trebe la manuala...

Stiti alta solutie decat inlocuire telescoape si eventual daca alta nu este, stie cineva un pret? Eu am gasit pe ebay prin google dar in cache o licitatie expirata si nenea cerea pe ele 59 lire sterline ceea ce mi se pare muuult de aceea cer pareri?

Cheers

faza e ca astia la magazin mi-au dau un filtru de benzina de parca am camion e ditamai animalu' e posibil sa aibe un mini filtru prins de pompa de benzina desi ma indoiesc.....
nu ar strica pdf-ul

pt cei care au joc in caseta de directie si vor sa o faca, ai sfatuiesc asa:

la un strungar se face o bucsa de teflon cu dimensiunile de 35diametru exterior, 22,9 diametru interior si grosime de 6mm
se cumpara un simering cu urmatoarele cote 22 int, 35ext, si 6mm frosime
deoarece nu se gaseste piesa respectiva, iar o caseta e undeva la 14-18mil....
dupa care te apuci de treaba sa desfaci sigurantele si etc la caseta...

sper sa va fie de ajutor...

o pb care ma macina rau nu-mi mere telecomanda, are cumva o siguranta ceva sau care e pb ei ?

chacha
EVO I

Mesaj de chacha » Mie Ian 07, 2009 1:16 pm

QUOTE asteapta sa se mai incalzeasca un pic si vezi care e treaba...daca e la fel schimbale:)
Deja am comandat altele ca nu mai sta deloc ridicat protbagajul si e al naibii de greu cand ai de scos multe lucruri din el iar pana la primavara Mitsa va circula prea mult.

Legat de schema, o atasez scotand doar anumite elemente de contact de pe respectiva pagina. Pentru mai multe informatii, se gaseste in topicul acesta intreg manualul service de la Mitsu Carisma cu tot cu adaugarile ulterioare (este ultima postare la data curentra, nu primul, acela fiind owner manual)

LE:
Se pare ca schema atasata pe fax nu o pot atasa (nu stiu motivul, poate am depasit spatiul alocat unui user, insa nu ar strica un host mai mare daca exista posibilitate financiara de la Andrei ). Da-mi un PM cu o adresa de email sau ceva si o rezolvam insa ar fi bine sa fie publica pentru a ajuta si pe altii, cred...

QUOTE o pb care ma macina rau nu-mi mere telecomanda, are cumva o siguranta ceva sau care e pb ei ?

Nu inteleg despre ce telecomanda este vorba...

chacha
EVO I

Mesaj de chacha » Sâm Ian 10, 2009 12:25 am

[attachment=3545:filtru_benzina.jpg]
Fişiere ataşate
filtru_benzina.jpg
filtru_benzina.jpg (747.95 KiB) Vizualizat de 2710 ori

mayer_maryus
EVO I

Mesaj de mayer_maryus » Mar Ian 13, 2009 11:32 am

ms chacha

ligla
EVO I

Mesaj de ligla » Mar Ian 13, 2009 2:08 pm

Intrebare: la carisma DI-D din 2003 se aude un zgomot in partea stanga (parca trepideaza ceva)cand ajunge la 1800-2000rpm..sub/peste aceste valori nu schiteaza nimic....sunt si momente cand nu se intampla nimic, dar si cand e enervant..nu e de la roata pentru ca face si pe loc la fel, dar nici nu am reusit sa identific de unde ar putea veni..are cineva vreo idee?

chacha
EVO I

Mesaj de chacha » Joi Ian 29, 2009 8:31 am

QUOTE Deja am comandat altele ca nu mai sta deloc ridicat protbagajul si e al naibii de greu cand ai de scos multe lucruri din el iar pana la primavara Mitsa va circula prea mult.

Schimbat acum vreo 3 saptamani telescoapele de la hatcback. Pret 250 RON. Schimbarea dureaza 30 de secunde nefiind nevoie nici de surubelnita macar...

mayer_maryus
EVO I

Mesaj de mayer_maryus » Joi Aug 06, 2009 3:04 pm

QUOTE (chacha @ Jan 29 2009, 09:31 AM) Schimbat acum vreo 3 saptamani telescoapele de la hatcback. Pret 250 RON. Schimbarea dureaza 30 de secunde nefiind nevoie nici de surubelnita macar...

sa-mi spui si mie te rog pe privat de unde ai cumparat amortizoarele...

PT 1,8 GDI FILTRU BENZINA : calmi si cu nervi de otel trebuiesc demontate urmatoarele pt a ajunge la el :
filtru de aer, cutia cu sigurante , regulatorul de presiune al rezervorului ( o chestie cilindrica )
dupa care incepe sa se vada, pe sub pompa de ambreiaj.

ce sa mai succes pt cine vrea sa-l schimbe

chacha
EVO I

Mesaj de chacha » Joi Aug 06, 2009 3:26 pm

Le-am comandat direct la service-ul la care imi fac eu masina in Bistrita. Din cate stiu, ei lucreaza cu Aubsburg dar acum oricum devin rreprezentanta Mitsubishi (sunt in licentiere). Deci nu le-am comandat eu direct, m-am dus la ei si le-am comandat...

mayer_maryus
EVO I

Mesaj de mayer_maryus » Vin Aug 07, 2009 10:39 am

ok ma intresez sa vad ce fac si va spun

Scrie răspuns

Înapoi la “Mitsubishi Carisma”