Service story

Discutii despre problemele tehnice cu care v-ati confruntat, rezolvarea lor, service-urile autorizate si dealerii Mitsubishi
Scrie răspuns
Cristi
EVO I

Mesaj de Cristi » Vin Feb 06, 2009 11:35 am

QUOTE (VCN @ Feb 6 2009, 11:29 AM) Hm...si buburuza mea are o "problema". La actionarea pedalei de ambreiaj se aude un zgomot ciudat de la compartimentul motor, un vajait sau ceva de genu! A mai intalnit cineva asa ceva

Vajait ?
La mine se auzea un scartait cand actionam ambreiajul.
Trebuie verificat pentru ca de obicei aceste zgomote nu raman fata urmari.
Sa nu fie ceva la pompa ambreiaj.

BUGHY
EVO I

Mesaj de BUGHY » Vin Feb 06, 2009 8:56 pm

Cand e la relanti se aude un vajait , iar cand tin apasat ambreiajul , dispare . La logan face la fel .
La lancer 2008 se pare ca e generala chestia , cel putin asa am vazut pe aici.

Cristi
EVO I

Mesaj de Cristi » Vin Feb 06, 2009 10:15 pm

QUOTE (BUGHY @ Feb 6 2009, 08:56 PM) Cand e la relanti se aude un vajait , iar cand tin apasat ambreiajul , dispare .
...

Acum am inteles ce e cu vajaitul asta.
E din cutie, un rulment...am tot scris pe aici si prin aria colt, cred ca 1000 de posturi in total.
La colturi e cunoscut fenomenul si ma asteptam sa nu mai fie prezent la lanceru' de 1.5...
Cred totusi ca la cel de 1.8 si dizel nu este, pentru ca nu e aceeasi cutie nemtzasca.

Sunt curios daca si la coltu' nou, care deja a aparut si la noi, sunt aceleasi zgomote tehnologice din cutie, ambreiaj.
Aparent sunt inofensive, insa la o exploatare un pic mai tinereasca se amplifica destul de mult ,ajungandu-se ca acest vajait sa se transforme in zornait
puternic vara si bataie de dizel iarna.
Raspunsul: un rulment din cutie!
Andrei zice ca s-a informat la un mecanic cu experienta si cica ar fi o problema de ungere si atat, dar ca nu s-ar intampla nimic...hihihi

Da, e si la logan si uite ca au aproape 200.000 km unele (taxi) dar asta nu garanteaza nimic.
Dupa aproape 3 ani, afirmatia "exploateaz-o sportiv ca n-are nici pe dracu" o consider adevarata doar pentru motor...in restm masina e compus numai din "consumabile", insa chiar si asa e deasupra multor gioarse cu pretentii de pe piata.

VooN
EVO I

Mesaj de VooN » Vin Feb 06, 2009 10:15 pm

Si la mine face la fel si cred ca e boala generala cu sunetul de ambreiaj-cutie care apare si dispare la debraiere.
Din cate stiu e un rulment de la cutie si ma astept sa pice odata si odata. Dc va duceti in service veti primi replica binecunoscuta. "A.. .... ....e" Sunt convins ca stiti sa completati punctele )

Cristi
EVO I

Mesaj de Cristi » Sâm Feb 07, 2009 12:05 am

QUOTE (VooN @ Feb 6 2009, 10:15 PM) Si la mine face la fel si cred ca e boala generala cu sunetul de ambreiaj-cutie care apare si dispare la debraiere.
Din cate stiu e un rulment de la cutie si ma astept sa pice odata si odata. Dc va duceti in service veti primi replica binecunoscuta. "A.. .... ....e" Sunt convins ca stiti sa completati punctele )

Ma bucur ca mai sunt si oameni realisti, care isi cunosc masinile cu bune si rele, stiu la ce sa se astepte, insa nu dispera, se bucura de ele si mai stiu sa si glumeasca.

Aaa punctele!

Buna dimineata!
Va asteptam sa sunati si sa raspundeti corect!
Doamnelor si domnilor, va asteapta un premiu de 100 mil.
Vreau sa sune telefonul!
Acum!
Telefonul vreau sa suneeeeeeee!

trrrrr
Sarna!
Raspunsul eeeeeeee...."A mea e mai mare"

Nu, nu acesta e raspunsul doamnelor si domnilor!

trrrr

Cum va numiti ?

Vasili, mecanic auto!
Raspunsu' e "Asa face toate"
Toate sunteti niste isterice!

Felicitari dom' Vasili!

PS. VooN ce model e ala din avataru' tau ?

Cristi
EVO I

Mesaj de Cristi » Sâm Feb 07, 2009 12:24 am

Discu' de ambreiaj pe care l-am schimbat, cam asa arata.
Fişiere ataşate
IMG_1594.jpg
IMG_1594.jpg (206.64 KiB) Vizualizat de 1662 ori

Marty
EVO I

Mesaj de Marty » Sâm Feb 07, 2009 11:37 am

Rau n-arata. Am vazut si mai varza.
Am si eu o mica problemuta, totusi. Cristi, tie ti-a disparut vajaitul/scartaitul de rulment dupa ce ai schimbat kitul de ambreiaj? Daca da, vedeti, prieteni, ca e din rulmentul de presiune.

Cristi
EVO I

Mesaj de Cristi » Sâm Feb 07, 2009 12:26 pm

Marty, discul ala arata ceva mai bine inainte sa fie uns si de aici, involuntar patinat...

Kitul de ambreiaj nu l-am schimbat pentru "vajaitul" de care se discuta mai sus, ala exista si e de la cutie, dupa spusele lor, dar asta e altceva.

Cand actionam ambreiajul scartaia ceva in compatimentul motor.
Prima data au uns ceva, a intrat unsoare la disc...in fine, nu a functionat.
A inceput sa scartaie din nou si mi-au schimbat rulmentu', placa, pe garantie.
Am cerut sa-mi schimbe si discu' pe care l-am platit.
Nu mai e acel scartait!

Acel vajait care dispare cand se apasa ambreiajul si care la mine e de fapt un zornait vara si o bataie iarna...dateaza de cand e masina si ... s-a scris mai sus, e din cutie....
Eu as vrea sa schimb cutia, dar nu pentru acest zgomot si pentru ca agata din ce in ce mai tare si suspectez sincroanele.
Pe cat de ok e motoru' la masina asta, pe atat de proasta e cutia.

VCN
EVO I

Mesaj de VCN » Sâm Feb 07, 2009 10:12 pm

Si a mea la inceput facea la fel. Acelasi scartait la apasarea pedalei de ambreiaj. A avut 10 intrari si 10 iesiri din service pe tema asta. De mult ori au incercat sa unga cu nu stiu ce acolo. In fine nu au reusit. Apoi le vine teribila ideea dupa chinuri groaznice si sedinte de partid care l-au avut intr-un birou la Mitsubishi Iasi sa de-a motorul jos. Asta scrie si pe foaia de intrare in service. Ok! Toate bune si frumoase. Numai ca nu s-a dat nici un motor jos au facut aceiasi ungere...si dupa problema..uimitor...a recidivat! Am fost iar..domle masina are ceva...uite cum se aude...Sec... "Paranoic...doar nu e noua...la ce va asteptati". Poate totusi se trezesc astfel si "prietenii mei" de la Mitsubishi Iasi, si ar mai lasa oleaca din privirile pline de ura care mi le arunca cand intru la ei in service si ar face totusi ceva. Exact la fel se manifesta problema.. n-au habar ce sa ii faca si da vina ca nu e noua si nu stiu ce... ! Creca in viitorul apropiat am sa pun atasate si foile de intrare si iesire din service...sa va amuzati putin si apoi sa va ganditi cam cati nervi am avut in acea saptamana. Nu stiu ce sa le mai zic numai sa se trezeasca si sa rezolve problema. De fiecare data le duc masina si ghici raspuns... nu are nimic ! Vi se pare ! Mda...oare? ) Am incercat sa gasesc un sprijin la o persoana de la Mitsubishi Motors de la Bucuresti, specializata pe servicii post-vanzare care le face si auditul, dar nici acolo nu am gasit sprijin, era total indus in eroare de Dl Hutanu ( tin sa ii multumesc foarte mult pentru nimic). Oare unde sunt mai capabili sa rezolve problema. E prea multa hartogaraie pentru ca baga asa ceva pe garantie...si isi recupereaza cam greu banii ...dar totusi? Cristi sincer..ai avut foarte mare noroc! Noi la Iasi nu avem parte de asa ceva. Daca stie cineva pe unde as putea ajunge ca sa imi rezolve si mie problema ar fi super.

Cristi
EVO I

Mesaj de Cristi » Sâm Feb 07, 2009 11:04 pm

VCN, asa este, am mare noroc ca beneficiez de serviciile unui service mitsubishi cu oameni mult mai pregatiti si mult mai bine intentionati decat in alte parti.
Nu am zis ca suntem in Germania... dar prin comparatie cu ce aud...mcar e OK, e OK facand o medie, pentru ca nu sunt toti OK...
Cred ca mai corect ar fi sa spun ca am noroc ca la mcar lucreaza si oameni OK...pentru ca sunt si uscaturi...

In timp am invatat sa-i apreciez pe baietii din service si sa-mi dau seama de rolul negativ al papagalilor din jurul lor... (nu toti), papagali care m-au dus si pe mine de nas mult timp, fie cu ce reclamam vis-a-vis de ambreiaj, fie legat de cutie.
Adevarul e ca trebuie sa traiasca si papagalii, altfel am avea un somaj de 80% in romania!

Legat de acest defect/zgomot si solutia adoptata de service, pe langa pregatire mai e nevoie si de o politica de service corecta sau cat mai aproape de corectitudine, politica care ar trebui respectata de tot personalul care interactioneaza cu clientii, de la vanzatori pana la mecanici.
Aceasta politica difera de la dealer la dealer, de la service la service.

Cazul tau, cazul lu' driverx de la Cluj si cati or mai fi, sunt destul de sugestive!
In primul rand nu stiu daca service-urile autorizate mitsubishi din provincie, beneficiaza de training...nu cred!
Dupa cum se vede in ultimul timp si la televizor...bunul simt si pregatirea personalului din...spitale, service-uri, samd...sunt mult sub limita admisa.
Fac ce vor cu cei carora trebuie sa le ofere servicii!

Aici in Bucuresti mai e o teama de media, de...una de alta, dar nu cred ca asta face diferenta, pur si simplu sunt mai bine pregatiti, au mai multa experienta pentru ca numarul masinilor e mai mare, din acelasi motiv fiind si mai relaxati financiar, concurenta e mai mare, samd, lucruri care ii obliga sa fie mai buni.

Legat de problema ta si de un eventual ajutor...

Poti inregistra zgomotul, eventual o filmare sa vad "legatura" dintre zgomot si actionarea ambreiajului ?
Daca da, uplodeaz-o aici sa vedem despre ce e vorba, dupa care iti spun daca are sanse sa fie remediata pe garantie...
OK ?

Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice, service-uri si dealeri”