Amortizoare Spate Lancer Sportback
- Alex-Lancer
- EVO I
Salutare,
Am un Lancer sportback 1.8 DID din 2011. De ceva vreme m-au lasat amortizoarele pe spate (inca de pe la 75000 km) si as vrea sa le schimb. Din cate am mai citit aici pe forum despre problemele generale la acest tip de masina, cineva a mentionat si calitatea proasta a amortizoarelor din fabrica. Nu am nicio problema in a lua amortizoare pe origine, dar daca sunt proaste, poate exista ceva pe aftermarket mai bun calitativ.
Daca e cineva care ma poate sfatui, i-as fi recunoscator.
Multumesc!
Am un Lancer sportback 1.8 DID din 2011. De ceva vreme m-au lasat amortizoarele pe spate (inca de pe la 75000 km) si as vrea sa le schimb. Din cate am mai citit aici pe forum despre problemele generale la acest tip de masina, cineva a mentionat si calitatea proasta a amortizoarelor din fabrica. Nu am nicio problema in a lua amortizoare pe origine, dar daca sunt proaste, poate exista ceva pe aftermarket mai bun calitativ.
Daca e cineva care ma poate sfatui, i-as fi recunoscator.
Multumesc!
- Alex-Lancer
- EVO I
Salut. De fapt greseala a fost a mea: de revelionul 2014-1015 am lasat in portbagaj vreo 200 si ceva de kg timp de aproape 3 zile, la temperaturi sub -20°. Dupa aceea au inceput sa apara problemele: amortizoarele sunt foarte moi, la limitatoarele de viteza se aude si un zgomot ciudat, face un pic ca barca la denivelari... sa nu mai spun de instabilitate in curbe cand drumul are denivelari. Test nu am facut, dar 2 mecanici au verificat amortizoarele prin metoda clasica: apasat pe colturi! Oricum, deja pot spune ca am experienta necesara ca sofer ca sa imi dau seama ca m-au lasat amortizoarele.
E posibil sa fie mai multe tipuri de amortizoare. Am cerut cateva oferte de pret, si multi ma intreaba daca am jante pe 16 sau pe 18... iar eu le am pe 17. :-/
E posibil sa fie mai multe tipuri de amortizoare. Am cerut cateva oferte de pret, si multi ma intreaba daca am jante pe 16 sau pe 18... iar eu le am pe 17. :-/
Pai daca ai pe 17 eu zic sa mergi pe amortizoarele pentru 18. Daca echiparea este intense sau instyle ai fi avut roti pe 18, bara stabilizatoare, strutz bar, amortizoare mai dure etc. Daca ai echipare invite atunci ai fi avut roti pe 16 iar cele enumerate mai sus nu exista.
Amortizoarele KYB ( kayaba ) sunt foarte bune, la fel si sachs, monroe. Din fabrica vin echipate cu KYB, dar se poate sa vina si cu defecte de productie nerecunoscute de fabricant, de exemplu la mine pe fata erau inca dure dar aveau un joc in ax si am fost nevoit sa le schimb.
Amortizoarele KYB ( kayaba ) sunt foarte bune, la fel si sachs, monroe. Din fabrica vin echipate cu KYB, dar se poate sa vina si cu defecte de productie nerecunoscute de fabricant, de exemplu la mine pe fata erau inca dure dar aveau un joc in ax si am fost nevoit sa le schimb.
- Alex-Lancer
- EVO I
Acum te rog sa-mi ierti ignoranta, dar habar n-am ce model am, daca e intense sau instyle. Cum imi pot da seama de asta?!
Iar la amortizoare se gasesc multe aftermarket, dar mi-ar trebui codul de produs ca sa fiu sigur ca ce iau se potriveste; iar cei de la reprezentanta nu vor sa dea codurile de produse, ca doar la ei am reusit sa le gasesc pana acum. De aceea am solicitat aici sprijin.
Iar la amortizoare se gasesc multe aftermarket, dar mi-ar trebui codul de produs ca sa fiu sigur ca ce iau se potriveste; iar cei de la reprezentanta nu vor sa dea codurile de produse, ca doar la ei am reusit sa le gasesc pana acum. De aceea am solicitat aici sprijin.
QUOTE (Alex-Lancer @ Jul 5 2016, 08:27 AM) Acum te rog sa-mi ierti ignoranta, dar habar n-am ce model am, daca e intense sau instyle. Cum imi pot da seama de asta?!
Modelul instyle este cu piele/ tv pe bord etc.
Modelul instyle este cu piele/ tv pe bord etc.
- Alex-Lancer
- EVO I
- Alex-Lancer
- EVO I