Discutii Foto/video

La un pahar de vorba..
Scrie răspuns
COObra
EVO I

Mesaj de COObra » Vin Dec 24, 2010 9:29 am

posed un canon 350D cu obiectivul din kit 18-55 si un tamron 70-300 si pot spune ca-s cam varza si eu.
singurul lucru care l-am invatat pana acum e ca e bine sa faci cat mai multe fotografii in situatia data, sa fii sigu ca macar una iti iese bine.
in rest experimentez.
intaresc si eu cu trepiedul...am o saracie ieftina si usoara, cu obiectivul din kit e relativ ok, cu tamronu....strang din buci daca bate vantul.

chacha
EVO I

Mesaj de chacha » Vin Dec 24, 2010 6:05 pm

QUOTE (ssTour @ Dec 23 2010, 03:43 PM) o mostra din toamna care a trecut
Foarte faina monstra...ce talent ascuns era pe forum si noi nu stiam.

Craciun fericit la toata lumea !!!

gabitzu
EVO I

Mesaj de gabitzu » Sâm Dec 25, 2010 10:03 pm

Hehe, hop si eu.

Am avut pentru o scurta perioada un D90 cu obiectivul de kit, aparat pe care l-am returnat dupa vreo 3 saptamani din mai multe motive.
Acum am trecut la Canon si mi-am luat 550D-ul atat pentru poze cat si pentru film.

Ca si voi, incepator in alte fotografiei, am multe de invatat incepand de la incadrare si subiecte pana la procesare Oricum imi place hobby-ul si sper sa progresez.

the1
EVO I

Mesaj de the1 » Sâm Dec 25, 2010 10:36 pm

Poate ne poti spune, pe scurt, te rog, ce te-a determinat sa returnezi Nikon-ul.

ssTour
EVO I

Mesaj de ssTour » Dum Dec 26, 2010 12:14 am

QUOTE (chacha @ Dec 24 2010, 06:05 PM) Foarte faina monstra...
merci

si ca sa fim on' .. as vrea sa clarific diferenta dintre compozitie si incadrare:

dupa cum spunea si maestrul Ken Rockwell compozitia este organizarea elementelor intr-un cadru care sa duca la cea mai simpla , clara, echilibrata si binenteles ce mai buna imagine. Cea mai bună compozitie este modul cel mai puternic de a vedea un subiect.
Incadrarea este cand faci zoom in and out, prin mutarea camerei in sus si in jos , la st?nga si la dreapta, rotirea in orice unghi, inclusiv vertical si orizontal.
Incadrarea nu are aproape nimic de-a face cu compozitia, dar, din nefericire, putini fotografi realizeaza acest lucru. Incadrarea este un lucru usor de facut, o putem face acasa prin taierea (crop) fotografiei . In schimb compozitia este un lucru mult mai dificil.
Singura modalitate de a schimba si de a optimiza organizarea de elemente dintr-o imagine este de a schimba punctul de vedere prin mutarea camerei in diferite locatii.
Componenta impune schimbarea pozitiei camerei in jurul elementelor de interes. Vrei o stancă mare ?n prim-plan? vii cativa pasi mai aproape cu lentila wide. Vrei un munte mai mare pe fundal? Pas inapoi si zoom in.
Vrei sa realizezi cea mai buna compozitie ? trebuie sa iti schimbi pozitia nu doar sa stai intr-un singur loc si sa faci zoom in and out. Asadar camera trebuie sa ajunga in cat mai multe situatii inainte de a face poze...muta in stanga in dreapta sus si jos in fata in spate si abia cand vei observa unde e cea mai buna pozitie incepi sa incadrezi ...e simplu zooming si...click

Prin urmare, nu confundati compoziţia cu incadrarea Pentru a obţine o imagine care provoaca suspine, trebuie sa va catarati pe lucruri,obiecte sau sa va intindeti,tavaliti pe jos, apropiati-va sau indepartati-va de subiect.
Stand pe loc si schimband diferite lentile sau indreptand camera in diferite directii este cel mai simplu mod de a face fotografii proaste. Ken Rockwell

urmand sfaturile lui Ken ma sui in cel mai inalt turn din Chateau de Chillon si facusi minunatia asta de pe lacul Geneva ..click click
Fişiere ataşate
9055875.jpg
9055875.jpg (86.67 KiB) Vizualizat de 1689 ori

Donkey
EVO I

Mesaj de Donkey » Mar Dec 28, 2010 1:04 pm

Eu sunt Nikonist sincer sau fiu ... acasa doar un d40 ... iar pentru munca un d90 pe care il mai sparlesc din cand in cand
Subscriu si eu la ce s-a spus mai sus .. chiar daca aveti un dslr "entry-level" ... inainte de a va gandi sa schimbati body-ul .. incercati si vedeti ce obiective v-ar coafa cel mai bine .

Eu nu mai am decat 18-55 ul din kit .. dar avut sansa sa folosesc si unele fixe si unele tele ..

Iata cateva din ale mele ( sper sa nu ma critice cunoscatorii prea tare .. nu am citit niciodata nimic despre incadrare/compozitie/mai stiu eu ce .. le-am facut la feeling;) )
Fişiere ataşate
DSC_3893.JPG
DSC_3893.JPG (3.14 MiB) Vizualizat de 1667 ori
DSC_3825.JPG
DSC_3825.JPG (1.53 MiB) Vizualizat de 1664 ori
DSC_2049.jpg
DSC_2049.jpg (47.14 KiB) Vizualizat de 1684 ori
DSC_1300.jpg
DSC_1300.jpg (77.13 KiB) Vizualizat de 1691 ori
DSC_1020.jpg
DSC_1020.jpg (58.75 KiB) Vizualizat de 1665 ori
IMG_0095.JPG
IMG_0095.JPG (6.91 MiB) Vizualizat de 1669 ori

Vibe
EVO I

Mesaj de Vibe » Mar Dec 28, 2010 1:13 pm

Cum am spus, nu ma pricep deloc, dar pe mine ma omoara pozele cu rame , imi place cea cu pescarusii in mod special.

Donkey
EVO I

Mesaj de Donkey » Mar Dec 28, 2010 1:17 pm

Aiasi cea de noapte nu sunt editate in niciun fel . Restul s-a mai umblat ici colo la contrast si la culori.Ah da ... catelul are si un efect de granulatie. Nu imi place sa imi modific prea mult pozele sincer sa fiu.

the1
EVO I

Mesaj de the1 » Mar Dec 28, 2010 1:22 pm

Apropo de D40, merita un body cu 19mii de cadre, de la o persoana de incredere, la 600ron? Ulterior in ce obiectiv as putea baga banii? Am vazut 55-200 VR Nikon la 499ron la domo, de exemplu.

Vibe
EVO I

Mesaj de Vibe » Mar Dec 28, 2010 1:26 pm

Chiar vroiam sa intreb, cum sunt obiectivele sh in general? se merita? ca am observat ca au preturile acceptabile fata de cele noi.

Scrie răspuns

Înapoi la “Cafenea”