Elvetia

Locuri pe care le-ati vizitat sau care le aveti in plan. Starea drumurilor
Avatar utilizator
Dobermanul
EVO I
Mesaje: 0
Membru din: Sâm Sep 06, 2008 6:08 pm

Mesaj de Dobermanul » Mar Iul 19, 2011 5:53 pm

Intentionez ca la inceputul lui septembrie sa plec 10-12 zile in elvetia, pana la zurich drumul e stiut-bacau-arad-budapesta-viena-zurich.
De aici astept idei si sfaturi, asi vrea sa fac zurich, geneva cu chamonix-mont blanc, sa trec prin tunel in italia, o zi sau doua la Milano, sa reintru in elvetia pe drumul ce duce la Vaduz, si retur acasa. Astept sfaturi de la cei care au mai facut caest traseu

Avatar utilizator
ssTour
EVO I
Mesaje: 0
Membru din: Joi Iul 24, 2008 12:39 pm

Mesaj de ssTour » Mar Iul 19, 2011 7:04 pm

dupa 5 ani de munca pe plaiurile alpine din elvetia iti pot recomanda cu mare caldura o vizita la castelul chillon si daca ajungi pe acolo mai poti face ceva km pana la Montreux unde sincer ai ce sa vezi. Deasemenea ff important daca jungi prin inima Elvetiei mai exact in cantonul Fribourg e pacat sa nu vizitezi castelul Gruyeres ..iti mai spun de Zermatt ? e un must see daca tot ajungi in zona - atentie fara masina in statiune...recomand si o plimbare pe lac cu vaporul - e ieftin si tine toata ziua geneva-lausanne
eu am fost mai prin toata zona...ti-as recomanda mult mai multe ..dar sunt sigur ca felul "lor" de a face turism te va suprasatura de oferte si indiferent unde te duci nu ai cum sa nu vezi ceva interesant.
p.s eu am stat in geneva si in 5 ani nu am reusit sa vad cam tot ce mi-am dorit..ai cateva poze cu zonele despre care ti-am povestit - ca sa iti fac pofta
Fişiere ataşate
spre_chill_1.jpg
spre_chill_1.jpg (410.07 KiB) Vizualizat de 6098 ori
pe_lac.JPG
pe_lac.JPG (412.05 KiB) Vizualizat de 6097 ori
montreux.jpg
montreux.jpg (479.78 KiB) Vizualizat de 6098 ori
gruyeres.jpg
gruyeres.jpg (455.72 KiB) Vizualizat de 6099 ori
lac_geneva.jpg
lac_geneva.jpg (433.11 KiB) Vizualizat de 6097 ori

Avatar utilizator
Dobermanul
EVO I
Mesaje: 0
Membru din: Sâm Sep 06, 2008 6:08 pm

Mesaj de Dobermanul » Mie Iul 20, 2011 4:14 pm

Problema ar fi sa nu scap ceva interesant, castelul Chillon era pe lista, Parca era si o manastire in care s-a filmat filmul Numele trandafirului, interesante ar fi ceva trasee deosebite spre inaltimi

Avatar utilizator
alexutzu
EVO I
Mesaje: 0
Membru din: Dum Mai 18, 2008 12:25 am

Mesaj de alexutzu » Joi Iul 21, 2011 2:09 pm

Extrem de mare atentie la REGULILE DE CIRCULATIE....absolut tot trebuie respectat cu strictete in Elvetia...sunt cele mai mari amenzi din Europa.
Din cate stiu nu se accepta nici macar modificarile aduse masinilor....chiar si alte cauciucuri, garda la sol modificata...nimic.
Daca vorbesc tampenii corectati-ma, dar astea sunt informatiile mele....



Conducerea sub influenta bauturilor acoolice: in cazul in care nivelul de alcool in sange este de 0.05 la suta sau mai mult, sanctiunile sunt severe si includ amenda sau inchisoare. Politia poate supune orice osfer unui test de alcoolemie sau de droguri. Soferilor straini li se poate interzice sa conduca in Elvetia o perioada de minimum doua luni.

Permisul de conducere: Permisul de conducere romanesc este valabil in Elvetia. Varsta minima la care un posesor de perimis de conducere poate conduce in Elvetia este: masina 18 ani, motocicleta (50-125cmc) 16 ani, motocicleta (125cmc sau peste) 18 ani.

Amenzi: Se pot impune amenzi la fata locului, in anumite cazuri. Blocarea rotilor nu se foloseste in Elvetia, dar vehicule pot fi ridicate. Amenzile pentru neresepctarea limitelor de viteza sunt foarte mari!

Combustibil: benzina fara plumb si Diesel sunt disponibile. Benzina cu plumb nu se vinde in Elvetia. Reteaua de vanzare de GPL este limitata (numai opt puncte de vanzare). Transportul combustibilului in canistre este permis. Deoarece exista foarte multe benzinarii automate este recomandabil sa aveti un card de credit la dvs.; verificati cu emitentul cardului posibilitatea folosirii in Elvetia si Liechtenstein inainte de calatorie. Unele pompe accepta bancnote.

Lumini: Utilizarea luminilor de intalnire in timpul zilei este recomandata pentru toate vehiculele. Folosirea farurilor este obligatorie atunci cand se trece prin tuneluri, chiar daca acestea sunt bine luminate; se aplica amenzi in caz de nerespectare.

Motociclete: Purtarea de casti de protectie este obligatorie. Folosirea farurilor de intalnire in timpul zilei este recomandata.

Copii in masina: Vehiculele inmatriculate in afara Elvetiei, trebuie sa respecte cerintelele din tara lor de origine in materie de reglementari pentru siguranta copiilor la bord.

Centurile de siguranta sunt obligatorii pentru pasagerii din fata si ocupantii locurilor din spate daca masina este prevazuta cu astfel de sisteme.

Limite de viteza in Elvetia: limitele legale standard, care pot fi modificate prin semne de circulatie, pentru vehiculele cu sau fara remorci; in localitati 50 km / h, in afara localitatilor 80 km / h, pe drumuri europene 100 km / h si 120km / h pe autostrazi. Viteza minima pe autostrada: 80 km / h.

NOTA: remorcarea vehiculelor pe autostrada este permisa numai pana la urmatoarea iesire cu o viteza maxima de 40 km / h.

Echipamente obligatorii in Elvetia si Liechtenstein:

• Lanturi de zapada - obligatorii in zonele indicate de semnele corespunzator si trebuie sa fie montate pe cel putin doua roti motoare
• Triunghi de avertizare - Fiecare autovehicul trebuie sa fie echipat cu un triunghi de avertizare care trebuie pastrat la indemana (nu in portbagaj). Trebuie sa fie utilizat in orice situatie de urgenta.

Alte reguli / cerinte in Elvetia:

Autostopul este strict interzis pe autostrazi si drumuri europene.

Autoritatile elvetiene percep o taxa anuala pentru autostrazi. Se emite un autocolant (care costa 40 CHF pentru vehicule de pana la 3,5 tone) ce trebuie sa fie lipit in modul prevazut pentru fiecare vehicul (inclusiv motociclete, remorci si rulote). Amenda pentru nelipirea autocolantului este costul de vinietei, plus 100 CHF. Soferii pot cumpara autocolantele de la birourile vamale la frontiera sau de la benzinarii in intreaga tara. Achitarea taxei de vignieta este obligatorie daca se utilizeaza retaua de autostrazi si drumuri europene. Vehiculele de peste 3,5 tone, in greutate totala maxima sunt impozitate pe toate drumurile, microbuze si rulote plateasca o taxa fixa pentru perioade de o zi, 10 zile, o luna sau un an, dar camioanele sunt impozitate in functie de greutate si de distanta parcursa.

ATENTIE! : Utilizarea functiei de afisare a radarelor fixe in cazul folosirii unui sistem GPS este strict interzisa.
Detinerea unui detector de radar este interzisa chiar si daca acesta nu este pornit.

Toate vehiculele cu pneuri cu ghimpi nu au voie sa foloseasca autostrazile si drumurile europene, cu exceptia anumitor portiuni de pe A13 si A2.

Anvelopele de zapada nu sunt obligatorii, cu toate acestea soferii vehiculelor care nu sunt echipate pentru a calatori prin zapada si care incurca circulatia vor fi amendati.

|n caz de accident, se poate apela la intelegerea amiabila.

|n timpul zilei, in afara localitatilor, soferii trebuie sa claxoneze inaintea intrarii intr-o curba pericolasa, iar noaptea trebuie sa dea flash-uri.

Pietonii, in general, au prioritate si se asteapta ca vehiculele sa respecte acest lucru.

Avatar utilizator
ssTour
EVO I
Mesaje: 0
Membru din: Joi Iul 24, 2008 12:39 pm

Mesaj de ssTour » Joi Iul 21, 2011 9:29 pm

da ..confirm cele spuse de alexutzu .. sunt foarte stricti in ceea ce priveste abaterea de la regula ...numai ca - o sa te intalnesti ff rar cu politia pe strazi.. deobicei umbla in masini "normale" imbracati in civili.. eu cat timp am stat acolo nu m-a oprit politia niciodata..si am mers cel putin 60mii km
in schimb la radare pot sa zic ca sunt exuberanti - am luat amenda pentru 53 km/ora la o limita de 50 ...
problema cea mai mare cred ca ai sa o intalnesti la parcari - nu numai ca nu gasesti parcare dar risti sa iti si ridice masina in functie de locatie- eu am patit-o de doua ori = 1. cand am lasat masina pe "handicapati" ca sa schimb tricoul acasa( 5 min) si 2. cand mi-am cumparat tigari in fata unui magazin 30sec..
recomand parcari pe banda alba si pe albastru cu "ceas" ..banuiesc ca stii.. dar fiecare hotel are cate o parcare pt clienti asa ca stay chill
aa..inca o chestie.. limba..ar trebui sa stii una din cele trei limbi uzitate la ei - franceza italiana germana.. cu engleza mai putin se descurca ei

Scrie răspuns

Înapoi la “Drumetii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 10 vizitatori