Harta Romania

Utilizare, opinii, probleme si reparatii pentru Mitsubishi Outlander
Scrie răspuns
cix
EVO I

Mesaj de cix » Mar Noi 04, 2008 8:43 pm

1. Pentru siguranta ta, poti deconecta bateria.
2. Capacelul ala de deasupra HDD-ului iese usor cu o surubelnita dreapta. HDD-ul este prins cu doua suruburi care se desfac cu surubelnita in stea. Apoi scoti hdd-ul.

Eu numai pana aici am mers.
Bafta.

rcostin
EVO I

Mesaj de rcostin » Mie Noi 05, 2008 12:05 pm

QUOTE (cix)2. Capacelul ala de deasupra HDD-ului iese usor cu o surubelnita dreapta. HDD-ul este prins cu doua suruburi care se desfac cu surubelnita in stea. Apoi scoti hdd-ul.
Scula originala este un torx de 7 sau 8. Grija mare cand il scoti sa nu atingi ecranul LCD cu vreun colt din suport, ca ar fi pacat.

HarryE
EVO I

Mesaj de HarryE » Mie Noi 05, 2008 4:01 pm

Recomand copierea integrala a continutului HDD, nu doar back-up la partitii.
Pentru linuxisti, asta se rezolva daca aveti un spatiu liber mai mare de 30Gb pe o partitie formatata ext2fs (sau cu un sistem de fisiere ce permite scrierea unor fisiere de aceasta dimensiune).
Pe FAT32 NU merge fara a "sparge" fisierul rezultat in fisiere <=2Gb.

Se poate utiliza si un hdd usb extern, ce trebuie repartitionat/formatat corespunzator.
Comanda simpla
cd "undeva unde aveti loc liber"
dd if=/dev/hdb of=MMCSimage.bin

unde
/dev/hda -> daca ati configurat HDD-ul MMCS ca master pe panglica controllerului IDE 1.
/dev/hdb -> daca ati configurat HDD-ul MMCS ca slave pe panglica controllerului IDE 1.
/dev/hdc -> daca ati configurat HDD-ul MMCS ca master pe panglica controllerului IDE 2.
/dev/hdd -> daca ati configurat HDD-ul MMCS ca slave pe panglica controllerului IDE 2.

restaurarea se face cu
dd if=MMCSimage.bin of=/dev/hdb

Succes!

QUOTE (rcostin)QUOTE (danutmih)
Cine stie cum anume se poate face un backup la HDD-ul din unitate? Nu de alta dar am gasit pe net o gramada de harti pentru sistemele Navteq pe care as cam vrea sa le incerc dar nu fara sa stiu ca pot reface sistemul in caz ca o ia razna .

Pai procedura ar fi cam asa:
1. Trebuie scos hddul din unitate si conectat la u nPC care are o magistrala IDE cinstita. E foarte posibil sa ai nevoie de un adaptor de la IDE lat (ca pentru hdduri de 5") la cel de notebook (care are si alimentare inclusa) - vezi imaginea atasata (5" to 3.5" IDE adapter)
2. Trebuie apoi sa folosesti un utilitar (xboxhdm) pe care il iei de aici.
3. Scrii ISOul pe un CD (atentie sa nu il scrii ca pe un fisier normal ci in modul "ISO File")
4. Bootezi PCul cu el si alegi optiunea 3: Boot linux with locking/unlocking utilities
5. Cand ai primit proptul root@Xbox-HDM:/1 dai comanda: unlockhd -p B2BAB3BCB0DFACBEB1BBBEDFB1ADD2CDC9CEBAB2DFB19E8996DFAA8C9A8DDFDF. Asta este pentru versiunea de loader 261EM (se poate verifica prin apasarea concomitenta SET + NAVI pt 5 secunde si apoi Version Indication)
6. Daca totul a mers ok, la comanda fdisk -l o sa vezi partitiile (imaginea atasata)

Din acest moment discul este deblocat si poate fi folosit ca un disc normal.
In momentul reconectarii la MMCS acesta va fi blocat la loc.

Bafta,
Si mare atentie

Costin

PS. Desi am incercat sa atasez si imagina cu partitiile, se pare ca sistemul nu mi le da la Preview. :-(

rcostin
EVO I

Mesaj de rcostin » Mie Noi 05, 2008 4:23 pm

Este foarte corect. Backupul intregului disk este de preferat decat al partitiilor 'la bucata'. Asta daca vreti sa fiti siguri si aveti spatiu.
Pentru cei care nu au linux sau nu sunt familiarizati, orice 'cloning tool' pe windows poate face fata la problema.
Tinand cont ca navigatia are partitia ei, pentru cei care lucreaza cu grija, se poate copia direct continutul acelei partitii, chiar din windows (MMCSul foloseste FAT32).
De asemenea este adevarat ca folosest eharti de la navteq. Problema e ca le are intr-un format propriu MITSUBISHI :evil: .

stefan
EVO I

Mesaj de stefan » Joi Dec 04, 2008 4:06 pm

SALUT ! MAI STIE CINEVA CEVA DE HARTA PENTRU ROMANIA ?

sitaruvali

Mesaj de sitaruvali » Joi Dec 11, 2008 8:01 pm

La MCar au hartile pentru Romania. E adevart la 160 si ceva E fara TVA și 10% , adica orasele mari.

spatciuk
EVO I

Mesaj de spatciuk » Joi Dec 11, 2008 9:22 pm

mda, nu imi vine sa cred. 160 EUR pentru o harta 10% !!!!

HarryE
EVO I

Mesaj de HarryE » Vin Feb 06, 2009 9:22 am

Care ar fi preţul corect (pe care l-aţi plăti) pentru harta RO?
Dacă acoperă 10%, cred ca 20 de Euro aş da oric?nd pe ea.

spatciuk
EVO I

Mesaj de spatciuk » Vin Feb 06, 2009 10:24 am

da, asa ar fi corect, daca ar fi doar harta romaniei.
dar este un DVD cu circa 20 GB de date, este updateul pentru europa, aduce 90% din harti la 100% (germania, austria, spania, etc, etc) si apare si harta romaniei in acel update.

HarryE
EVO I

Mesaj de HarryE » Lun Feb 23, 2009 12:36 pm

A facut cineva update-ul de harti cu Romania?
Care sunt impresiile?

Scrie răspuns

Înapoi la “Mitsubishi Outlander”