Revizii - Costuri directe si indirecte
Din pacate in Bucuresti (dar si la alte reprezentante din tara) suntem obisnuiti sa dam pe 3 cafele + 3 pungi de seminte 600lei, dar in mod normal suma respectiva ar fi ok pentu o revizie de 2.0 DiD, pentru ca:
Total Filtre 220 ron:
Filtru Ulei - JapanParts - 35 ron
Filtru Aer - JapanParts - 65 ron
Filtru Motorina - JapanParts - 75 ron
Filtru Habitaclu (fara carbon) - Purflux - 45 ron
Iar uleiul Mobil1 Spezial V 5W30 de care zice @driv3r e vreo 200 ron / 6 litri.
Deci 220+200=420 filtrele si uleiul. Restul de 180 ron inseamna cca 1.5-2h de manopera ceea-ce e decent.
Problema e ca 'revizia' nu inseamna strict schimbarea filtrelor si a uleiului, ci in mod normal ar trebui verificata masina din bara in bara... frane, amortizoare, articulatii, inst electrica etc etc... astfel incat sa se depisteze eventuale probleme inainte ca piesele respective sa pice complet.
Din pacate in putine service-uri se ia in serios chestia asta....
Total Filtre 220 ron:
Filtru Ulei - JapanParts - 35 ron
Filtru Aer - JapanParts - 65 ron
Filtru Motorina - JapanParts - 75 ron
Filtru Habitaclu (fara carbon) - Purflux - 45 ron
Iar uleiul Mobil1 Spezial V 5W30 de care zice @driv3r e vreo 200 ron / 6 litri.
Deci 220+200=420 filtrele si uleiul. Restul de 180 ron inseamna cca 1.5-2h de manopera ceea-ce e decent.
Problema e ca 'revizia' nu inseamna strict schimbarea filtrelor si a uleiului, ci in mod normal ar trebui verificata masina din bara in bara... frane, amortizoare, articulatii, inst electrica etc etc... astfel incat sa se depisteze eventuale probleme inainte ca piesele respective sa pice complet.
Din pacate in putine service-uri se ia in serios chestia asta....
Pretul e pe bune. Include piesele si manopera, plus verificarea masinii. Si astia de aici au si un pliant cu ofertele de revizii la toate Mitsu, cu preturi super ok. Probabil e foame mare . Eu chiar m-am invartit pe langa service si au tras de roti, etc. Acuma intr-adevar n-au gresat balamalele, dar nah...
L.E. Am sa incerc sa vad daca gasesc pliantul cu revizii, sa-l scanez.
L.E. Am sa incerc sa vad daca gasesc pliantul cu revizii, sa-l scanez.
Arunca un ochi aici, la colegi:
http://mitsubishiforum.com/forum/mitsub ... now-18155/
http://mitsubishiforum.com/forum/mitsub ... now-18155/