Revizii - Costuri directe si indirecte
QUOTE (rcostin @ Mar 10 2009, 01:24 PM) Pentru Mib:
Mie imi scartie placutele dupa ce mi se uda discurile dar numai pentur putin timp, pana se curata de rugina acumulata, apoi e OK.
Mie imi scartie si cand sunt discurile uscate, dar au inceput sa scartie dupa revizie! Ideea este ca nu imi scartie mereu, ci doar la viteze mici (foarte mici), cand calc frana usor.
Mie imi scartie placutele dupa ce mi se uda discurile dar numai pentur putin timp, pana se curata de rugina acumulata, apoi e OK.
Mie imi scartie si cand sunt discurile uscate, dar au inceput sa scartie dupa revizie! Ideea este ca nu imi scartie mereu, ci doar la viteze mici (foarte mici), cand calc frana usor.
QUOTE (andreic @ Feb 25 2009, 02:43 PM) Am fost eu astazi la revizia de 20000km cu Outlanderul 2.2 pe Bulevardul Metalurgiei. Pret total 1518 RON Mentionez ca a fost revizie standard fara alte interventii. Daca vreti va pot spune ce se schimba si cat costa fiecare.
Pentru aceeasi revizie, la Outlanderul meu tot de 2,2 am fost azi la Debrecen in Ungaria. M-a costat 46255 Forinti cu TVA cu tot, care e de 20% la unguri. Asta vine cam 657 RON Am facut o afacere buna, nu-i asa? Va sfatuiesc pe toti sa faceti revizia dincolo, fiindca veti castiga si la bani si la calitate, in special !
Pentru aceeasi revizie, la Outlanderul meu tot de 2,2 am fost azi la Debrecen in Ungaria. M-a costat 46255 Forinti cu TVA cu tot, care e de 20% la unguri. Asta vine cam 657 RON Am facut o afacere buna, nu-i asa? Va sfatuiesc pe toti sa faceti revizia dincolo, fiindca veti castiga si la bani si la calitate, in special !
Cu toate ca producatorul o da la 20000km, mie mi-au trecut in cartea de service prima revizie la 15000. Vezi sa nu te pacaleasca, sa te scoata din garantie!
In principiu ar trebui sa fie mai ieftina, sub 1000 Ron, cel putin asa o lauda dealer-ul.
QUOTE (George @ Apr 11 2009, 02:00 PM) salutare tuturor!
a fost cineva la revizia de 20000 km cu 2.4 benzina?
nu am decat 6000 de km pana azi, dar as vrea sa-mi fac o idee.
imi aduc eu aminte gresit sau pentru benzinare revizia era mai ieftina?
multumesc,
george
In principiu ar trebui sa fie mai ieftina, sub 1000 Ron, cel putin asa o lauda dealer-ul.
QUOTE (George @ Apr 11 2009, 02:00 PM) salutare tuturor!
a fost cineva la revizia de 20000 km cu 2.4 benzina?
nu am decat 6000 de km pana azi, dar as vrea sa-mi fac o idee.
imi aduc eu aminte gresit sau pentru benzinare revizia era mai ieftina?
multumesc,
george
QUOTE (HarryE @ Apr 13 2009, 08:06 AM) Cu toate ca producatorul o da la 20000km, mie mi-au trecut in cartea de service prima revizie la 15000. Vezi sa nu te pacaleasca, sa te scoata din garantie!
Multumesc mult HarryE, aceasta este o idee foarte buna, pentru ca ce scrie in planul de service este "contractual".
O sa verific, iar daca in planul de service scrie 20000 de km nu au cum sa imi scoata masina din garantie.
Eu am luat de buna informatia data de computerul de bord care a inceput "numaratoarea inversa" de la 20000 Km.
In alta ordine de idei am gasit un site foarte interesant pentru toti cei interesati de subiect: www.reviziimitsubishi.ro
Se alege dealer-ul apoi modelul autoturismului si sunt date orientativ costurile reviziilor.
De exemplu pentru revizia de 20000km la 2.4 Mivec este dat un cost al pieselor de 123,11 eur fara TVA si 30,8 eur fara TVA manopera.
Asta ar insemna o suma undeva in jurul a 785 Ron cu tot cu TVA, suma calculata la cursul dat pe acelasi site.
Cred ca, totusi, au mai uitat niste sume... ce parere aveti?
George
Multumesc mult HarryE, aceasta este o idee foarte buna, pentru ca ce scrie in planul de service este "contractual".
O sa verific, iar daca in planul de service scrie 20000 de km nu au cum sa imi scoata masina din garantie.
Eu am luat de buna informatia data de computerul de bord care a inceput "numaratoarea inversa" de la 20000 Km.
In alta ordine de idei am gasit un site foarte interesant pentru toti cei interesati de subiect: www.reviziimitsubishi.ro
Se alege dealer-ul apoi modelul autoturismului si sunt date orientativ costurile reviziilor.
De exemplu pentru revizia de 20000km la 2.4 Mivec este dat un cost al pieselor de 123,11 eur fara TVA si 30,8 eur fara TVA manopera.
Asta ar insemna o suma undeva in jurul a 785 Ron cu tot cu TVA, suma calculata la cursul dat pe acelasi site.
Cred ca, totusi, au mai uitat niste sume... ce parere aveti?
George
QUOTE (HarryE @ Apr 17 2009, 09:57 AM) Şi la mine computeru' de bord numără de la 20000 in jos. Sau 12 luni. Dar la carte scrie 15000.
Se pare ca baietii sunt foarte consecventi.
Am si primit intre timp un email de la M CAR, iar raspunsul suna cam asa: "Revizia se poate face la 15000 sau 20000 (se da cu banul sau o fi in functie de client?), dar din cauza poluarii din Ro recomand 15000". Chiar o fi Romania asta mai poluata decat alte tari?
Iar in cartea Outlander-ului meu scrie 20000 km!
Se pare ca baietii sunt foarte consecventi.
Am si primit intre timp un email de la M CAR, iar raspunsul suna cam asa: "Revizia se poate face la 15000 sau 20000 (se da cu banul sau o fi in functie de client?), dar din cauza poluarii din Ro recomand 15000". Chiar o fi Romania asta mai poluata decat alte tari?
Iar in cartea Outlander-ului meu scrie 20000 km!
Adevarat Andrei, daca vine vorba de praf, asa este. Am simtit acest lucru si la o Skoda Fabia pe care am avut-o, la care dupa vreo 7-8000 de km prin Bucuresti, puteai sa juri ca nici nu are aer conditionat.
Ideea ta este foarte buna, voi inlocui filtrul de aer la 10000 si voi merge la revizie la 20000.
Ideea ta este foarte buna, voi inlocui filtrul de aer la 10000 si voi merge la revizie la 20000.