Ambreiaj Outlander

Utilizare, opinii, probleme si reparatii pentru Mitsubishi Outlander
Scrie răspuns
luckyl
EVO I

Mesaj de luckyl » Joi Apr 15, 2010 2:19 pm

46000 Km

alex167
EVO I

Mesaj de alex167 » Joi Apr 15, 2010 9:18 pm

QUOTE (luckyl @ Apr 15 2010, 08:45 AM) Simptomele erau de fapt "scurte patinaje" in treptele 4-5-6 intre 2200 - 3000 rot/min la accelerari mai puternice...

Si eu am/am avut simptomele astea, dar patinajul era scurt, cam 250-300 rot/min (maxim o gradatie mica - am urmarit atent pe turometru) dupa care isi recapata aderenta la loc imediat si accelera masina mai departe (in tot acest timp eu nu slabeam acceleratia). In ultimile 3-4 saptamani am avut grija si nu am mai accelerat foarte brusc si nu s-a mai repetat fenomenul. Practic incerc sa accelerez un pic mai progresiv, nu calc brusc pedala, ci mai incet, asa ca si cum as astepta sa treaca turbo lagul ala. Am pierdut probabil cam 5-10% din sportivitate, dar parca mai sanatos e asa. Sunt tare curios cum se va manifesta masina cand va fi supraincarcata, in concediu...
Si inca ceva, la mine nu a mirosit niciodata (inca).
Hai te rog, spune-ne mai multe. Cat te-a costat reparatia si ce ai schimbat? Tot kitul ambreiaj? Te-ai dus s-o repari cat timp aveai patinajele, sau doar dupa ce ti-a cazut/uzat de tot ambreiajul?

luckyl
EVO I

Mesaj de luckyl » Joi Apr 15, 2010 10:47 pm

QUOTE (alex167 @ Apr 15 2010, 09:18 PM) Si eu am/am avut simptomele astea, dar patinajul era scurt, cam 250-300 rot/min (maxim o gradatie mica - am urmarit atent pe turometru) dupa care isi recapata aderenta la loc imediat si accelera masina mai departe (in tot acest timp eu nu slabeam acceleratia). In ultimile 3-4 saptamani am avut grija si nu am mai accelerat foarte brusc si nu s-a mai repetat fenomenul. Practic incerc sa accelerez un pic mai progresiv, nu calc brusc pedala, ci mai incet, asa ca si cum as astepta sa treaca turbo lagul ala. Am pierdut probabil cam 5-10% din sportivitate, dar parca mai sanatos e asa. Sunt tare curios cum se va manifesta masina cand va fi supraincarcata, in concediu...
Si inca ceva, la mine nu a mirosit niciodata (inca).

Descrierea ta coincide cu ceea ce mi se intimpla si mie ( patinaj scurt in intervalul amintit la acceleratie progresiva ), respectiv am lasat-o si eu mai moale, dar ma deranja in depasiri. Am dus-o la service, au facut constatare, volanta a trebuit schimbata ( garantie), discul de ambreiaj ( care nu este o piesa inclusa in programul de garantii ) avea un uzaj relativ mic si nu s-a impus schimbarea lui (tot celalat ansamblu era OK). Acum masina se comporta OK, nu mai apare problema... sper sa nu mai revina dupa un numar relativ mic de km.
Ciudat era ca fenomenul respectiv nu era permanent pe durata a 2 - 3 luni cit am intins-o eu, aveam zile si drumuri facute in care se simtea la fiecare accelerare, altele in care se comporta normal, pe linga asta asa cum spui si tu n-am simtit miros de ambreiaj incins ( ... asa se manifesta doar cit ma bagam prin zapezi sau noroaie mai mari in modul 4WD LOCK).

rzvy91
EVO I

Mesaj de rzvy91 » Joi Apr 15, 2010 10:56 pm

Ar trebuii sa mergi cu ea cat mai repede ...altfel iti pica ca la mine...volanta placa presiune disc ambreiaj...este serioasa problema..

alex167
EVO I

Mesaj de alex167 » Vin Apr 16, 2010 5:09 pm

QUOTE (luckyl @ Apr 15 2010, 09:47 PM) Descrierea ta coincide cu ceea ce mi se intimpla si mie ( patinaj scurt in intervalul amintit la acceleratie progresiva ), respectiv am lasat-o si eu mai moale, dar ma deranja in depasiri. Am dus-o la service, au facut constatare, volanta a trebuit schimbata ( garantie), discul de ambreiaj ( care nu este o piesa inclusa in programul de garantii ) avea un uzaj relativ mic si nu s-a impus schimbarea lui (tot celalat ansamblu era OK). Acum masina se comporta OK, nu mai apare problema... sper sa nu mai revina dupa un numar relativ mic de km.
Ciudat era ca fenomenul respectiv nu era permanent pe durata a 2 - 3 luni cit am intins-o eu, aveam zile si drumuri facute in care se simtea la fiecare accelerare, altele in care se comporta normal, pe linga asta asa cum spui si tu n-am simtit miros de ambreiaj incins ( ... asa se manifesta doar cit ma bagam prin zapezi sau noroaie mai mari in modul 4WD LOCK).

Deci ai facut-o pe garantie. In ce service si ce oras?

alex167
EVO I

Mesaj de alex167 » Vin Apr 16, 2010 5:14 pm

QUOTE (rzvy91 @ Apr 15 2010, 09:56 PM) Ar trebuii sa mergi cu ea cat mai repede ...altfel iti pica ca la mine...volanta placa presiune disc ambreiaj...este serioasa problema..

Tie nu vor sa-ti faca pe garantie? Macar volanta sa ti-o plateasca ei daca tot asta e sursa problemei, incearca sa negociezi asa. Iar restul pieselor cumparale tu din alta parte, mai ieftin, nu de la reprezentanta.

rzvy91
EVO I

Mesaj de rzvy91 » Sâm Apr 17, 2010 4:00 am

QUOTE (alex167 @ Apr 16 2010, 05:14 PM) Tie nu vor sa-ti faca pe garantie? Macar volanta sa ti-o plateasca ei daca tot asta e sursa problemei, incearca sa negociezi asa. Iar restul pieselor cumparale tu din alta parte, mai ieftin, nu de la reprezentanta.

nup nu vor..o sa incerc sa negocieZ asa...

Cat tea ajuns reparatia?

alex167
EVO I

Mesaj de alex167 » Dum Apr 18, 2010 6:45 pm

Eu nu am reparat-o. De asta va intreb pe voi doi ca sa stiu la ce sa ma astept. Solutia cu negociatul jumi-juma cu servisul am vazut pe alte forumuri ca a functionat si la alte marci de masini. In ceea ce ma priveste, culmea, in ultima vreme simptomele nu au mai aparut. Azi m-am intors dintr-o excursie la tara (120 km) si am avut momente cand am accelerat si depasit cam fortat, la "urgenta", am avut si alte momente in care am ajuns si la 190 km/h, iar masina nu a mai facut figuri. Ma mir si eu... Nu stiu ce sa mai zic. O fi de la vremea mai buna, calda? Simptomele de patinaj le-am avut incepand din luna noiembrie pana acum prin martie, cat timp a fost frig (sa zicem sub +8 grade).

bart_snp
EVO I

Mesaj de bart_snp » Vin Mai 14, 2010 3:33 pm

Salut,

Se pare ca problema cu volanta chiar este reala si este un defect de fabricatie. Cei de la MCAR s-au facut ca ploua cind i-am intrebat.
Am mai gasit pe cineva care a patit-o si caruia i-au refuzat garantia + forumurile externe ( unii in UK chiar i-au dat in judecata)

http://www.nu-mitsubishi.ro/

Mai stiti cazuri similare?
Este cineva pe forum cu motor de 2.2 care a trecut de 60k/80k KM si nu a intimpinat aceasta problema?
Eu am 32k si pina acum nici un simptom, dar urmaresc atent.

Se pare ca apare incepind de la 30-40K.

Numai bine

alex167
EVO I

Mesaj de alex167 » Vin Mai 14, 2010 7:22 pm

Eu am vreo 34300 km si, dupa cum am mai spus pe aici pe forum, am si eu simptome de alunecare a ambreiajului in regim de depasiri "disperate". Dar acestea sunt inca destul de discrete si nu apar cu regularitate si nici nu am simtit vreodata miros de ferodou incins. In schimb recunosc, nu ascund faptul ca am un stil de condus sportiv, dar nu exagerat (fara scrasnete si fum). Deci probabil, am si eu o oarecare vina/contributie dar, totusi, parca acest ambreiaj ar trebui sa fie mai rezistent. Am pa acasa si un Logan pe care l-am chinuit si talpuit din cale afara si n-are nici pe dracu. Cei din service, pe unde m-am mai plans si eu, au ridicat din umeri. Tac chitic. Deci ce-i de facut? Deocamdata astept sa vad in cat timp, dupa cati km o sa se mai agraveze situatia. Bineinteles, conform legilor lui Murphy, ambreiajul o sa ma lase dupa ce-mi va expira garantia, asa, ca sa nu mai am nici o sansa la vreo contestatie.
Cat despre confratele Dan Pavel din link-ul postat, eu cred ca omu-i chiar ghinionist. Eu, in afara de problema descrisa mai sus, nu mai am probleme, si in general sunt multumit de masina.

Scrie răspuns

Înapoi la “Mitsubishi Outlander”